Top
Frequently Asked Questions (Veelgestelde vragen)
F.A.Q.

Wat is IPL?

Intense pulsed light (IPL) wordt gebruikt om beharing effectief te behandelen. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt verpulverd. Dit gebeurt met 10 vierkante centimeter per flits.

Zijn de IPL behandelingen voor iedereen geschikt?
Bij de behandeling van ongewenste haargroei dient het haar pigment te bevatten voor de geleiding van licht en de warmte naar de haarwortel, die uiteindelijk vernietigd dient te worden. In rode en grijze haren, alsmede donsbeharing is geen of nauwelijks pigment aanwezig. Een succesvolle behandeling kan derhalve niet gegarandeerd worden. 

De IPL-specialist van Just Wellness zal altijd altijd eerst een intakegesprek met u houden waarbij een IPL en een medisch anamneseformulier met u doorgenomen wordt waarna deze beoordeeld of u geschikt bent voor een IPL behandeling.

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?
IPL IS GEEN LASER! IPL staat voor Intense Pulsed Light en Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De termen Laser en IPL worden echter vaak door elkaar gebruikt en gehaald hoewel er zeer grote verschillen bestaan m.b.t. veiligheid, kosten en snelheid. De IPL-specialisten van Just Wellness leggen u graag het verschil tussen beide principes uit.


Is IPL pijnlijk?
Nee, IPL is niet pijnlijk. Je voelt warmte vrij komen en deze wordt ervaren door de meeste mensen als een elastiekje die tegen je aan tikt.